MediearkivDenne lille film kan selvfølgelig ses uden afbrydelse, men den er tænkt som led i en undervisning, hvor læreren inddrager og stopper filmen, diskuterer kunstværkernes teknik - indhold, og kunstnerens udsagn og meninger.

Morten Schelde

f. 1972, dansk billedkunstner.
Schelde er uddannet på Det Fynske Kunstakademi1994-96 og på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1996-2001.
Han begyndte som maler i studieårene, gik siden over til tegning og fotografi og arbejder nu igen med maleriet.

Scheldes billedunivers er dramatisk, bygget op om sammenstød mellem forskellige sfærer og overgange mellem forskellige verdener. Karakteristisk er hans stadige afsøgen af røde og grå farver, og han sætter ved denne reduktion fokus på tegningen som medie. Hans grafiske produktion er da også omfattende, og han har leveret omslag til flere bøger, bl.a. Palle Sigsgaards (f. 1976) digtsamling Glitrende støv danser (2007).

Sammen med en gruppe danske kunstnere har Schelde 2009-10 medvirket ved udsmykningen af Frederik 8.s Palæ på Amalienborg  Scheldes røde maleri i stueetagens modtagegemak viser et fabulerende portræt fra maskinrummet i skibet Vædderen fra Galathea 3-ekspeditionen (2006-07), som både Schelde og kronprins Frederik deltog i.

Schelde har foruden deltagelse i en række gruppeudstillinger haft talrige separatudstillinger i Danmark og udlandet. Hans værker findes på bl.a. Louisiana, Arken, Statens Museum for Kunst, Vestsjællands Kunstmuseum og Museum der Bildenden Künste i Leipzig.

Morten 10

Morten Schelde