Denne lille film kan selvfølgelig ses uden afbrydelse, men den er tænkt som led i en undervisning, hvor læreren inddrager og stopper filmen, diskuterer kunstværkernes teknik - indhold, og kunstnerens udsagn og meninger.

Trine Søndergaard

(født 24. marts 1972) er en af de mest betydningsfulde danske fotokunstnere i sin generation. Hun blev uddannet fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana i 1996. Kort tid efter gjorde Søndergaard sig bemærket med serien Now That You Are Mine om prostituerede i Skelbækgade på Vesterbro. For denne serie modtog hun i 2000 den prestigefyldte tyske bogpris Albert Renger Patzsch Preis. Siden da er det blevet til en række hædersbevisninger. Heriblandt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Fra de første værkers afsæt i dokumentarismen spænder hendes arbejde over dagbogslignende billedserier til konceptuelt fotografi. Søndergaards billeder er kendetegnet ved en særegen sensibilitet, der forener stille lydhørhed og skarpt blik for signifikante detaljer. I de senere år har hun primært beskæftiget sig med landskabs- og portrætgenren. Trine Søndergaard har desuden lavet flere projekter i samarbejde med fotokunstner Nicolai Howalt.

Hendes værker har været udstillet på solo- og gruppeudstillinger verden over. Søndergaards er repræsenteret i flere offentlige samlinger, blandt andet MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y Leon i Spanien, The Museum of Fine Arts i Houston, USA, The Hasselblad Foundation i Sverige, ARoS, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. Herudover har hun løst kommissionsopgaver for museer og kulturinstitutioner. Senest var hun en af bidragyderne til det nationale landskabsprojekt Danmark Under Forvandling.

Søndergaard er medlem af Kunstnersammenslutningen Grønningen og repræsenteret af Martin Asbæk Gallery, København og Bruce Silverstein Gallery, New York.

Sondergaard 014

Fotooptagelser