Denne lille film kan selvfølgelig ses uden afbrydelse. Men den er tænkt som led i en undervisning, hvor læreren inddrager og stopper filmen, diskuterer kunstværkernes teknik - indhold, og kunstnerens udsagn og meninger.

Et professionelt skulptur servicecenter og bronzestøberi i Svendborg som benytter den moderne 'Cire Perdue'-metoden, - Shell Casting

Vi er et lille bronzestøberi med 8-10 ansatte, så her er en fortrolig atmosfære. Det, kombineret med et højt fagligt niveau, er en vigtig forudsætning for den tryghed og sikkerhed som er vital for mange kunstnere.

Skulptur Støberi har mere end 25 års erfaring indenfor bronzestøbning af skulpturer. Vi støber dog fortrinsvis i bronze, og kun efter 'Cire Perdue'-metoden. Men vi kan også tilbyde støbning i aluminium, sølv, rustfrit stål og støbejern.

Omhyggelighed er vores kendetegn, hvad enten det er en skulptur på 5 cm. eller en statue på 5 m. Alle processer foregår i tæt samarbejde med kunstneren.

Skulpturstøberiet ledes af Jørn Svendsen

Fjellerup Skulptur og Bronzestøberi, blev etableret i 1992, i den lille midtfynske landsby Fjellerup, af Jørn Svendsen.

Jørn Svendsen havde inden da, arbejdet som daglig leder af Gæsteatelier Hollufgård og udstillingstekniker på Kunsthallen Brandts Klædefabrik.
Yderligere har Jørn undervist i bronzestøbning på Kunsthåndværkerskolen i Kolding som gæstelærer i en årrække.

For at kunne tilbyde de bedste teknikker til vore kunder, besluttedes det i 1996 at lukke firmaet i en periode for
at have tid til at opstarte den top-moderne metode 'Shell Casting'.

Efter et arbejdsophold på støberier i USA, startede det ny støberi i 1997 i Svendborg.

_____________________________

Billedkunstner Steffan Herrik

"Ved at kaste rundt med materialer som jern, tjære humor, ild, kogende beg og kultisk fantasi klækkes kuld efter kuld af gumozoer: stærkt mytologiserede væsner. Med næb og klør, med vanvid og vinger basker de sig fri af Steffan Herriks ellers faste favntag. Gumozoerne, disse så udpræget Herrikske fabeldyr, vil ud og vil ses, og det bliver de, man kommer ikke uden om dem."

Forfatter 
Thøger Jensen

"Fra mit værksted
Lige nu myldrer det med djævle og dæmoner. Engle med horn og djævle med vinger. Androgyne og antropomorfe trænger de sig på og vil være sig selv, vil være til. De kigger på mig og af og til råber og skriger de, eller synger. Så må jeg styrte ud af mit værksted og samle mig mod og styrke til at fortsætte et samarbejde med dem."

Billedkunstner 
Steffan Herrik

"Steffan Herrik er kendt for sine fanden-i-voldske, humoristiske og samtidig tragiske jernskulpturer: Op til menneskehøje, fugleagtige og til tider farlige væsner, iklædt tjære og rust udstråler de en trolddomsagtig kraft, der går til angreb på enhver gængs tryghedsnarkomani.
Også mixed media og landskabsskulpturer udspringer af kunstnerens ligefrem kultiske fantasi."

Mag.art. 
Lise Seisbøl

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Redaktion: Erik Rønn og Heine Sand Kristensen

Lyd, video og redigering: Heine Sand Kristensen