Mediearkiv

Uddannelse

Jeppe Hein er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi mellem 1997 og 2003 og ved Städelschule i Frankfurt mellem 1999 og 2000. Som studerende var Jeppe Hein medstifter af OTTO, en ikke-kommerciel organisation, der organiserede kunstudstillinger på forskellige spillesteder i Danmark mellem 1997 og 2000.

Arbejde

Bevægelse i form af springvand, lys skulpturer eller andre (æstetisk) ting sammen med interaktion, er i centrum af Jeppe Heins arbejde. Hans tidlige værker omfatter labyrinter i forskellige medier (herunder labyrinter lavet af spejle eller bevægelses-udløst lyd) og skulpturer, der nægter at være statisk: De udleder røg og ild (Rygende Bænk (2003) og Burning Cube (2005)), eller der er programmeret til at vibrere, eller hoppe når man nærmer sig (Independent Pedestal (2002), Shaking Cube (2004) og Walking Cube (2004)).

Andre værker beskæftiger sig med beskuerens opfattelse af udstillingsrummet. Ændring Space (2003) er en mur, der langsomt bevæger sig gennem galleriets rum. Bevægelsen er for langsom til at opfatte ved første øjekast, men det bemærkes mere og mere som muren nærmer sig  tilskueren. Den hvide overflade passer perfekt ind med det omgivende vægge, hvilket placerer arbejdet i en krydsning punkt mellem skulptur, arkitektur og installationskunst.